25 Kasım 2016 Cuma

Serv'i Hazırlayan Chatham House da Suzan Sabancı Dinçer'in Ne İşi Olabilir? // Önder Karaçay

Serv'i Hazırlayan Chatham House da Suzan Sabancı Dinçer'in Ne İşi Olabilir?

2009 yılında açılımla ülkemizde BOP projesi uygulanırken Akbank Yönetim Kurulu Başkanını Suzan Sabancı Dinçer'in tarihte Servi hazırlayan düşünce kuruluşu olan Chatham House da yönetim kurulunda görev alarak ülkemizle ilgili bu ülkeye bilgi aktararak ajanlık mı yapıyordu? 

Yoksa bunun Bildenberg'i yöneten ve Türk Mevsimi hazırlığı içinde olan Mustafa Koç ile bağlantısı var mıydı? Bildenberg'in toplantılarına da sık sık katılan Suzan Sabancı Dinçer acaba kime ve hangi amaca hizmet etmektedir?

Aşağıdaki haberdeki süslü laflarla bu izah edilmeyecek kadar büyük bir skandal ve sorundur. Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusudur. 

12 Eylül 2012 tarihinde sebepsiz ve skandal bir şekilde beni şimdi de siz Türkleri tek tek vurarak ayrımcılık yaparak zulmetmeye kalmak bu projenin bir parçası mıdır?

Ya da Sabancı Holding yönetim kurulu başkanının "İngiltere de kelebek uçsa Filipinler de fırtına çıkar" hayranlığının bir ödünü müdür? 

Bu soruları sormaya, Cumhuriyet Savcılarını bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu tür kişiler suç işleme hakkını kendinde görmeye devam edemezler. Türk Milletine bunun hesabını vermeliler. 

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye ve komşuları ile ekonomi ve küreselleşme gibi konular hakkındaki kişisel tecrübe ve görüşlerini, Chatham House Mütevelli Heyeti ile paylaşacak ve Chatham House'un dünyaca tanınan diğer üyeleri ile Türkiye'nin ekonomik ve stratejik rolü üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

Akbank ayrıca, Chatham Hous'un destekliği Türkiye Projesi'nde, Türkiye'nin jeopolitik ve jeo-ekonomik konumundan kaynaklanan stratejik konular değerlendirilecek. Bu konuların özellikle Türkiye, İngiltere, ABD, Avrupa ve diğer ülkelerin ekonomileri ve politikları üstündeki yansımaları analiz edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Suzan Sabancı Dinçer, "Akbank, dünyanın en önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Chatham House'un, Türkiye'nin önemini vurgulayan böylesine farklı bir projesini desteklemekten mutluluk duymaktadır. Türkiye dünyadaki en canlı ve stratejik ülkelerden birisidir ve bizim Türk şirketlerinin önümüzdeki dönemlerde global ölçekte çok önemli rolleri başarı ile üstleneceklerine dair inancımız tamdır. Chatham House Mütevelli Heyeti bünyesinde, Türkiye ve diğer uluslararası konulardaki kişisel tecrübe ve deneyimlerimi, dünyaca tanınan dış ilişkiler uzmanları, iş dünyasının seçkin liderleri ve sivil toplum örgütü liderleri ile paylaşmaktan büyük memnunluk duyacağım" dedi.

Chatham House Direktörü Dr. Robin Niblett ise, "Chatham House, bu proje kapsamında, Türkiye'nin stratejik önemini, uluslararası arenada layık olduğu bir şekilde irdeleyen derin ve geniş kapsamlı aktivite ve araştırmaları yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Chatham House olarak özellikle bu projeye desteğinden dolayı Akbank'a müteşekkiriz ve Akbank ile bu alandaki çalışmaların en kısa zamanda başlamasını temenni ediyoruz. Ayrıca, Sayın Suzan Sabancı Dinçer'in Chatham House Mütevelli Heyeti'ne katacağı değerli kişisel tecrübe ve deneyimlerden yararlanacak olmamızdan dolayı da büyük memnuniyet duyuyorum" dedi. 


Abdullah Gül'e İngiliz Kraliyet Ödülünü de hangi amaçla Suzan Sabancı Dinçer ayarladı?

Gül’e ödülün kapısını Suzan Sabancı Dinçer açmış

Türk-İngiliz İş Konseyi (TIIK) Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve başkan yardımcıları Şerif Egeli, Remzi Gür ve Serpil Timuray ile Londra’da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyetin kaldığı Mandarin Oriental Otel’in toplantı odasındayız. TIIK, Cumhurbaşkanı Gül’e verilecek Chatham House’un ödül töreni için burada. Biz, bir grup gazeteci ise Vodafone’un ikinci çeyrek sonuçlarını Vodafone yetkililerinden dinleyeceğiz. Akşamında da Cumhurbaşkanı Gül’ün ödül törenine katılacağız. Ödülü Gül’e İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth verecek. Herkes aynı otelde kalıyor. Suzan Sabancı Dinçer ve yardımcılarıyla aslında konseyin önümüzdeki dönemde Türk-İngiliz ekonomik ilişkileri konusunda yapacaklarını konuşacağız. Konu bu çalışmalara gelmeden önce, Chatham House üyesi Suzan Sabancı Dinçer ile Cumhurbaşkanı’na verilen ödül üzerine uzun bir sohbet başlıyor. Her yıl verilen ödül, İngiltere’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü üyelerinin oylaması sonucunda, o yıl içerisinde uluslararası ilişkilerin gelişmesine en önemli katkıyı yapan devlet adamına veriliyor. Cumhurbaşkanı Gül’e bu ödülün verilmesinin nedeni, Türkiye’de ve uluslararası düzeyde oynamış olduğu uzlaştırıcı ve arabulucu rol.

BÜYÜK GURUR 

Bu ödülle ilgili sürecin önemli bir adımını ChathamHouse Mütevelli Heyeti Üyesi, Akbank YönetimKurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ile yaptığımız sohbette öğreniyoruz. Gül’ü bu ödül için aday gösteren Suzan Sabancı Dinçer. Sabancı, iki yıl önce ChathamHouseMütevelli Heyet Üyesi olmuş, şu anda 16 üyeden biri. Gül’ün adaylığında kendi rolünü çok vurgulamamaya çalışıyor, “Zaten Türkiye’nin tezi çok güçlüydü, Sayın Cumhurbaşkanı rahatlıkla namzet gösterilecek bir kişiydi” diyor. Oylamaya 130 kişi katılıyor, sona kalan 3 kişi yeniden oylanıyor. Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Josipoviç ile son üç aday arasına kalan Cumhurbaşkanı Gül, Suzan Sabancı Dinçer’in söylediğine göre ödülü açık ara farkla alıyor.
http://www.haberturk.com/yazarlar/esen-evran/570348-gule-odulun-kapisini-suzan-sabanci-dincer-acmis

1 yorum: